Deze portwijn is diep robijnrood gekleurd met aroma's die doen denken aan rijpe bessenfruit en moerbeiboom.De stevige tannines zijn goed gebalanceerd door de kracht van het fruit. Intens en geconcentreerd, met een opmerkelijke structuur en een overweldigende en aanhoudende afdronk.
Een wijn van een uitzonderlijke kwaliteit, en één enkele wijnoogst, gebotteld tussen het vierde en zesde jaar na de oogst.
Food pairing
De veelzijdigheid kent geen grenzen. Deze LBV is overheerlijk bij chocolade desserts, vooral als er donkere en bittere chocolade wordt gebruikt, foie gras, subliem bij kazen zoals Roquefort & Gorgonzola alsook Portugese kazen. Superieur bij kaastaart en hoofdgerechten met filet mignon (superieur stukje rundsvlees) of een kalfsvleesschotel met bearnaise saus
Druiven : Tinta Roriz 30%, Touriga Franca 30%, Touriga Nacional 25%, Tinta Barroca 15%
Barros LBV Port wordt gemaakt door een zorgvuldige selectie van druiven en een uitgebreide maceratie om de nodige rijkdom, kleur en intensiteit te verkrijgen. De gisting werd gestopt door druivenalcohol toe te voegen om een natuurlijk zoete wijn te produceren, die na 4 jaar op vat werd gebotteld
Barros, Almeida & Co - Vinhos SA, opgericht aan het begin van de eeuw, is ongetwijfeld een van de meest prestigieuze bedrijven die port produceren en verhandelen. Tegenwoordig bestaat de Barros Group uit verschillende bedrijven die in de loop der jaren zijn verworven of opgericht, en haar positie op de havenmarkt is belangrijk (ongeveer 5% van de totale omzet) en produceert in haar Quintas aan de Douro ongeveer 600 pipas (500 l) port. De Ports van Barros zijn tegenwoordig beroemd en gewaardeerd over de hele wereld.
Bewaren en serveren
Horizontaal bewaren aan een constante temperatuur van 12°C.
Serveren 18°C. Na opening nog een maand houdbaar
Een late bottled vintage port wordt veel langer op houten vaten gerijpt dan een vintage port. Namelijk tussen de 4 en 6 jaar en is daarom ook veel verder in het rijpingsproces. De LBV's kunnen dan ook direct worden gedronken. LBV port heeft slechts een klein beetje sediment in de fles omdat ze reeds gefilterd worden. Vintage port moet binnen 2 dagen opgedronken worden, LBV daarentegen is heel goed een maand houdbaar nadat de fles geopend is. Daarom heeft een LBV fles vaak een korte kurk met dop die je na opening weer kunt sluiten. Er zijn ook een aantal LBV ports met een lange kurk. Deze zijn beter lange tijd te bewaren in een kelder of wijnbewaarkast en kunnen wat meer sediment bevatten.
Alcoholgehalte
20%
Critics & Awards
Commended
- Decanter World Wine Awards, 2016
Silver - International Wine & Spirit Competition, 2016
91/100 - Wine Enthusiast
Tasted: 12-Jan-2015
84/100 - Decanter World Wine Awards
Tasted: 01-Jan-2016