Deze porto is afkomstig van de beste druivenstokken van de “Région Délimitée du Douro” en
wordt gemaakt en gebotteld volgens traditionele methode. De oogst vindt plaats tussen begin september en eind oktober - uitpersen - gisting in tanks van roestvrij staal - de most (de latere port) ondergaat een gistingsproces maar dit proces wordt gestopt door toevoeging van brandewijn van 77% vol wanneer de gewenste zoetheid bereikt wordt - verouderen van de wijn gedurende 2 maanden in vaten - daarna wijn scheiden van het bezinksel en eventueel het alcoholgehalte aanpassen - Tawny Porto heeft minstens 4 jaar vatrijping voordat hij wordt gebotteld.
Een portwijn met een fruitig aroma en smaaktoetsen van noten en karamel.
De Belgische meesterkok Roland Heelen heeft al vele jaren een eigen wijngaard in de Douro vallei, waar hij topwijnen en port maakt van inheemse Portugese druiven. De passie van de wijnmaker proef je in de kwaliteit.
Food-Pairing
Heerlijk bij gedroogd fruit, ganzenleverpaté, gebardeerde dadels, notencake, appeltaart, sorbetijs van amandel en karamel
Druiven
: Touriga nacional, Tinta roriz, Touriga franca, Tinta barroca
Alcoholgehalte
20%
Conserveren en serveren
16 - 18°C