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Quinta Nova Vintage port 2013

WQNP016 Quinta Nova Vintage port 2013

€ 75,00

Livraison 5-7 jours ouvrable - Inventaire: 12

Les mots d'ordre de Quinta Nova de Nossa Senhora do Carmo sont l'équilibre, l'harmonie et l'authenticité. Couleur rubis profond. Complexe, notes de fruits noirs mûrs. Dans la bouche révèle un volume énorme, une structure forte, intensité et profondeur
   
Sélection manuelle des raisins à l'entrée de la cave. Fermentation en cuve mécanique pendant 2 jours, avec contrôle de la température. Pompage intense et macération pendant 2 jours supplémentaires et enrichissement de 19% avec de l'alcool de raisin glacé (77% vol.)

Conserver et servir
Conserver dans un endroit sombre, frais (12º à 14ºC). Les bouteilles doivent être sur
l'étiquette vers le haut. Boire possible jusqu'en 2040.

Doit être servi à une température de 16-18ºC. 
Déboucher et décanter pendant 2 heures avant boire. 

A boire dans les 3 jours après l'ouverture.
decanteerglas
Critics & Awards
17,5/20 - Revista de Vinhos Tasted: 1-May-2016
90/100 - Wine Enthusiast Tasted: 4-Jan-2016
4,3/5 - Vivino (36 ratings)
92/100 - Doctorwine Tasted: 20-Apr-2016
A blend of 30 traditional grapes, above all Touriga Nacional , fortified by 19% neutral spirits when the sugar level drops below 100g/l. The wine ages in barriques and stainless steel vats for two years. It has a very shiny and consistent dark ruby color. There are scents of licorice, graphite and all the balsamic dark fruit you could want and while the aroma is complex it is not toned down. The mouthfeel is still distinctly sweet and this is why the producer suggests not consuming this vintage until 2025. However, the tannins are held up by a good acidity considering the varieties of the grapes and the vintage (the producer says) and the finish is not fruity but spicy and obviously bold. Given my relative inexperience with this wonderful wine, take my rating with more than just the usual pinch of salt. But do not wait until 2025 and remember to do what I do: keep it cold in the refrigerator to tone down the sweetness. 
 
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