Het smaakprofiel van een Quarles Harris portxijn is een stevige en enigszins droge stijl. Een portwijn met een overvloed aan fruit en tannines om het een lange levensduur te geven. Rood met een robijnrood centrum, intense zwarte kersen en leeraroma's, medium-bodied en vol met tannines, fluweelachtige, zoete fruitsmaken en een lange afdronk. Zeer goede ruggengraat.
De familie Harris was één van de oudste leden van de Engelse gemeenschap in Porto en het bedrijf dat hun naam draagt, werd gesticht in 1680, waarmee het één van de eersten is die portwijnen leverde. Het bedrijf genoot veel succes en een eeuw na de oprichting, toen het bekend stond als Harris, Stafford & Co., was het de op één na grootste exporteur van porto geworden. In de 19e eeuw raakte het bedrijf door familierelaties met andere bekende port-families, de Murats en de Nobles, verbonden, en werd uiteindelijk opgeslorpt door de firma Warre & Co. In de vroege jaren 1920 kreeg Quarles Harris een nieuw leven ingeblazen toen Andrew James Symington, de belangrijkste aandeelhouder van Warre, Quarles Harris reconstrueerde in samenwerking met Reginald Quarles Harris, de neef van zijn vrouw. Tot op de dag van vandaag is Quarles Harris eigendom van de familie Symington
Food-Pairing
Deze vintage is overheerlijk bij donkere chocolade en als digestief al dan niet vergezeld van een fijne sigaar. Heerlijk met kaas zoals Stilton of Gorgonzola. Maar u kunt ze ook opnemen in de maaltijd, bijvoorbeeld een steak au Poivre combineren met een dan wel een jonge Vintage portwijn
Druiven: Tinta Roriz, Touriga Nacional, Touriga Francesa
Extreem koude winter, late en schaarse bloei. Hete zomer, maar goede weersomstandigheden voor de oogst.
Alcoholgehalte
20,5%
Conserveren en serveren
Horizontaal bewaren aan een constante temperatuur van 12°C.
Decanteren. Serveren bij 18°C. Klaar om nu te drinken.
Na opening maximum 2 dagen houdbaar
Awards & Critics
89/100 - James Suckling, Tasted 1990