Minho - Quinta de Covela

Casa de Covela, synoniem voor innovatie, kwaliteit en individualiteit, dateert uit de jaren 1500, vandaag de dag bestaat is enkel de gevel nog van het oorspronkelijke renaissance landhuis samen met de kapel van St. Quiteria, getuigen beiden van het eeuwenoude agrarische en culturele belang van dit landgoed. 
 
Nadien kwam het landgoed Covela in het bezit van Manoel de Oliveira, één van de belangrijkste Europese regisseurs van de tweede helft van de 20e eeuw, met een ongelooflijke spirit - de regisseur produceerde films tot aan zijn dood, hij was toen 106 jaar oud . De regisseur, zelf een Renaissance man, transformeerde Covela, die oorspronkelijk de bruidsschat van zijn vrouw was, op meerdere fronten: Hij bouwde of verbouwde aquaducten voor irrigatie; bouwde een reeks van huizen en pakhuizen alsook een  zonneterras voor het drogen van wat eens het belangrijkste gewas was van de boerderij, namelijk maïs. 
 
Aan het einde van de jaren 1980 werd Quinta de Covela overgenomen door de zakenman Nuno Araújo die zwaar in de wijngaarden en wijnen van het landgoed geïnvesteerd heeft, en creëerde toen het merk Covela.
Jaar na jaar kwamen de wijnen van dit landhuis zowel in binnen- als buitenland, met hun moderne labels en verschillende mengsels, meer in de aandacht. 
 
Tot slot, in 2007, met de kwalificatie van "biologisch-dynamische producent" kreeg Covela zijn verdiende plaats bij de grote wijnmakers uit Portugal.

Website : Quinta de Covela

free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Herfstproeverij : 15-okt-2023
Meer info hier

15-10-2023-wijn-degustatie-aarschot-2023
  
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  
Webshop gemaakt met EasyWebshop