Douro - Quinta Do Portal

Quinta do Portal is een wijnmakend familiebedrijf. De wijngaarden van 100 hectare (hoogte 200-550m) en de zwaartekrachtwijnmakerij bevinden zich in het Pinhão-dal, een kleine zijrivier van de Douro die door het heuvelachtig gebied stroomt.  
De droom van de eigenaar, Eugénio Branco, was het aanbieden van een architecturaal meesterstuk aan de Douro vallei, een geavanceerd en innovatief project, volledig geïntegreerd in het specifieke landschap van de Douro. 
 
quinta-do-portal-gebouw

   

De nieuwe kelders van Quinta do Portal zijn gebouwd in een reeds bestaand complex, een eenheid dat domineert en wordt gedomineerd door het landschap. Het frame van het gebouw is gemaakt van beton en staal, beide zichtbaar in de binnenruimten. Het geheel omvat een bezoekerscentrum, een auditorium van 74 personen, een proeflokaal en een ondergrondse kelder. 

De wijnmakerij is ontworpen als een sculptuur in het landschap, met een sterk horizontaal karakter. De hoofdbasis is orthogonaal, met slechts twee openingen - de hoofdingang en een kleinere doorgang aan de andere kant van de hoofdingang. Het gebouw is ontworpen als "een uitnodiging voor de ontdekking van de smaken en aroma's van de Douro"

Quinta do Portal won de Douro Architectuurprijs in 2011 en Best of Wine Tourism in Architecture and Landscapes category (Global Winner)
 


free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Herfstproeverij : 15-okt-2023
Meer info hier

15-10-2023-wijn-degustatie-aarschot-2023
  
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  
Webshop gemaakt met EasyWebshop