Een fijne robijnrode rode wijn met een complex aroma van zwart fruit, hints van dennennaalden, kardemom en roze peper. De smaak is geweven met nobele tannines. Een goed geïntegreerd zuurgraad en een lange expressieve afdronk.
De wijnstokken geplant op een granieten ondergrond en en in bossen met dennen, eucalyptus en eiken geven deze wijn zijn typische karakteristieken
Food-Pairing
Heerlijk bij fijne gegrilde vleesgerechten
De druiven worden eind september met de hand geoogst, zorgvuldig geselecteerd en vervoerd in kleine dozen van 18 kg, gevolgd door een tweede selectie bij aankomst in de wijnmakerij. De druiven worden volledig ontsteeld en in een kleine granieten "lagares” gedurende 24 uur bij lage temperatuur geweekt. Nadien volg een alcoholische gisting van ongeveer 15 dagen. Na de gisting, wordt de wijn overgegoten in nieuwe Franse eiken vaten - die eerder wel al gebruikt werden voor de vergisting van witte wijn - waar het een rusttijd van 9 maanden krijgt.
Bewaren en serveren
Serveren : 16 -18 ºC
Alcoholgehalte
13,5 %vol
Critics & Awards
4/5 Vivino (105 ratings)