Webshop » Port » Rosé Port

Rosé Port

De wijnwereld is een nieuwe categorie rijker. Sinds 1 juli 2009 is aan de bestaande port categorieën Ruby, Tawny en White een nieuwe toegevoegd, namelijk rosé port.

Rosé port is lichter van smaak, roze van kleur en daarom ook als een echte (na)zomerdrank te drinken. Gekoeld of met een paar blokjes ijs smaakt rosé port het lekkerst.

De rosé port wordt gemaakt volgens het traditionele proces dat ook wordt gebruikt voor het maken van rosé wijn. Na het ontstelen worden de druiven direct geperst om contact met de schil zoveel mogelijk te vermijden, want hierdoor zou de wijn te veel verkleuren. Het roze gekleurde vruchtensap wordt vervolgens gekoeld vergist. Hierdoor krijgt de wijn haar mooie roze kleur en frisse smaak.

Cocktail : Porto Pink Lady

porto-pink-lady
   5 cl Rosé Port
5 cl Frambozensap
1 cl Kersensiroop
1 zest (schil) van een limoen


Vul een cocktail shaker halverwege met ijsblokjes en voeg 5 cl port rosé, 5 cl frambozen sap en 1 cl kersensiroop toe
Goed schudden en giet over in een cocktailglas
Werk het af met nog enkele bevroren frambozen (en eventueel een schijfje limoen)

Genieten maar !

Powered by EasyWebshop