Dit is een zorgvuldig geselecteerde blend van elegante portwijnen die vijf jaar op vat hebben gerijpt. De lichtheid en elegantie komen voort uit minder kleurextractie door een korter schil-/sapcontact tijdens de fermentatie. Hij is complexer in de neus dan de Ruby en toont jeugdig fruit met een frambozenkarakter. In de mond Het is medium zoet met een goed uitgebalanceerd fruit en rijkdom.
Food pairing
Smaakt (licht gekoeld) heerlijk in combinatie met romige en rijpe kazen, karamelpudding en noten- en amandeltaart
Druiven: Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional & Tinta Barroca
Quinta da Romaneira is een ruim 400 hectare tellend Single Estate-porthuis in de Alto Douro, nabij het idyllische Pinhâo, wereldberoemd vanwege de prachtige tot UNESCO-werelderfgoed bekroonde uitzichten en terraswijngaarden. Quinta da Romaneira heeft altijd de bedrijfsvoering in eigen beheer gehouden. En dat is niet gek, aangezien de wijngaarden op de allerbeste terroirs liggen. De ports van Romaneira kunnen zich meten met de beste uit de regio.
Quinta da Romaneira is een van die historische porthuizen van de Douro. Al in 1872 veilde Christie’s twee portwijnen van Romaneira uit 1861 en 1863: de eerste single quinta ports hier verhandeld. Het huis is echter allerminst in de geschiedenis blijven steken. Met de komst van Christian Seely in 2004 is Romaneira binnen een mum van tijd de 21e eeuw in gekatapulteerd. De wijngaarden werden gerenoveerd, er kwam een state of the art nieuwe wijnkelder en het vinificatieproces werd gemoderniseerd. Vandaag de dag behoort Romaneira dan ook tot de elite van Douro-wijnhuizen en geniet het een reputatie voor zowel de stille als de versterkte wijnen.
Alcoholgehalte
20% vol
Bewaren en serveren
Blijft tot enkele maanden (4 tot 6 maanden) na opening goed drinkbaar, mits je de fles steeds afsluit met de originele stopkurk en hem bewaart bij een constante temperatuur van zo'n 12 graden. Serveren op een temperatuur van 12-14°C.
3,9/5 - Vivino (978 ratings)