Deze Late Bottled Vintage van 2015 heeft een aantrekkelijke en intens violette kleur. Frisse en delicate neus, waar tonen van wild fruit worden gecombineerd met balsamico-tonen van eucalyptus en munt. In de mond is het fluweelzacht en gestructureerd, en combineert het de overvloed aan wild fruit met een lange en heerlijke afdronk
Food-pairing
Verrukkelijk lekker bij vleesgerechten zoals filet mignon met pepers, kalfsvlees met Béarnaise saus of kwarktaart met chocolade/mint, peer en chocolade tompoes, chocolade-cake, donkere chocolade en kazen zoals Camembert
Druiven: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz
Met de hand geplukt op het optimale tijdstip, worden de druiven vervolgens ontsteeld, geplet en omgezet in wijn door een proces van zorgvuldige maceratie om hun kleur, tannines en aroma's te extraheren, versterkt door constant karnen tijdens de fermentatie. Dit vindt plaats in vaten (lagares) bij een gecontroleerde temperatuur (tussen 28-30 ° C) totdat de juiste mate van zoetheid (baumé) is bereikt. Op dit punt wordt druivenbrandewijn toegevoegd om de uiteindelijke versterkte wijn te creëren. Een wijn van topkwaliteit, gemaakt van één enkele oogst, gebotteld 4 tot 6 jaar na de oogst
Alcoholgehalte
20%
Bewaren en serveren
Serveren bij 17 tot 18 °C
Kan direct gedronken worden en moet niet gedecanteerd worden.
Fles rechtopstaand bewaren op een constante temperatuur en weg van intense direct licht.
Na opening nog ongeveer 3 maand goed.
Critics & Awards
3,9/5 - Vivino (2.763 ratings)