De wijn is rijk, donker en geconcentreerd; het heeft aroma's van viooltjes en "esteva" (rotsroos) en is zeer soepel en elegant in de mond
Food-Pairing
Deze port is heerlijk bij foie gras, bepaalde kaassoorten (Gorgonzola, Roquefort), als aperitief of als dessertwijn
Alcoholgehalte
19,5 %vol
Conserveren en serveren
Kan reeds nu gedronken worden. Serveren 16-18°C. Moet 6 tot 24u op voorhand gedecanteerd worden.
Vintage portwijn kan minder lang openstaan dan een reguliere port, wat betekent dat hij sneller oxideert. Na opening maximum 2 dagen houdbaar
Critics & Awards
92/100 - Falstaff Magazin
Tasted: 12-Dec-2014
17,5/20 - Jancis Robinson Tasted: 01-Dec-2009
95/100 - Wine Spectator
Tasted: 30-Apr-1998
93/100 - Jamie Goode
93/100 - CellarTracker (23 notes)
89/100 - Stephen Tanzer