De Flor is de instapper van Quinta de Crasto. Donker robijnrood van kleur. De neus toont frisse bloemige tonen mooi gecombineerd met aroma's van wilde bessen. De smaak begint met elegantie, wat leidt tot een wijn met een goed volume en een zachte textuur. Dit is een boeiende wijn, met een evenwichtige en aanhoudende afdronk. Een heel toegankelijke wijn. De Flor de Crasto is gemaakt om jong te drinken en biedt veel drinkplezier.
Een nog vrij nieuwe wijn van wijnmaker Miguel Roquette. Voor het eerst gemaakt in 2004. In zijn geur doet de wijn denken aan de Italiaanse Sangiovese wijnen of een Argentijnse Malbec, terwijl er toch rasechte Portugese druiven als Tinta Roriz, Tinta Barroca en Touriga Nacional voor gebruikt zijn. Een wijn om de hele winter door van te genieten bij o.a. gegrild vlees of een stoofpotje. Zeer goede prijskwaliteit verhouding.
Food pairing
Uitstekende wijn voor bij stevige maaltijden met rood gegrild of gebraden vlees, lamsvlees en wildgerechten.
Druiven Tinta Roriz, Touriga Franca en Touriga Nacional
De druiven worden in dozen van 22 kg naar de wijnmakerij gebracht. Na een strenge selectie worden de steeltjes verwijderd en worden de druiven geplet en overgebracht naar roestvrijstalen vaten. De alcoholische gisting vindt plaats bij gecontroleerde temperatuur gedurende 7 dagen. veroudert in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen inox vaten.
Alcoholgehalte
14%
pH: 3,69
Bewaren en serveren
Serveren bij 16-18°C
Te drinken tot 4 jaar na oogstjaar
Critics & Awards