Food pairing
Een heerlijke wijn ideaal bij rood (gegrilde) vleesgerechten
Druiven: ouriga Franca (30%), Touriga Nacional (25%), Tinta Roriz (20%), Sousão (5%) & Vinhas Velhas (20%)
De druiven uit de jongere wijngaarden droegen bij met 80% in de uiteindelijke blend. De resterende 20% kwam van de zeer oude wijngaarden (meer dan 70 jaar oud). De overgrote meerderheid van de wijnen, zowel van de oude als van de nieuwere wijngaarden, werd een week lang gegist in tanks van roestvrij staal. Een klein deel van de druiven uit de oude wijngaarden werden met de voeten geplet en gefermenteerd in 'lagares'. Alle wijnen werden gefermenteerd onder gecontroleerde temperatuur variërend tussen 23º en 25ºC.
75% van de blend rijpte 12 maanden in roestvrijstalen tanks. De resterende 25% rijpte 12 maanden op 225 liter gebruikte (3e en 4e jaar) Franse eiken vaten
Alcoholgehalte
14,5 %vol
Bewaren en serveren
Serveren bij 17-19 °C. Kan tot 7 jaar na oogstjaar gedronken worden
3,9/5 - Vivino (1820 ratings)