Webshop » Port » Vintage » Ramos Pinto Vintage Port 1995

Ramos Pinto Vintage Port 1995

KRP14 Ramos Pinto Vintage Port 1995

€ 80,00

Levertijd 5-7 werkdagen - Op voorraad

Diep, donker, ondoorzichtig rood. De neus combineert rijp donker fruit met kruiden en bloemige tonen. De smaak is intens, levendig met enkele tonen van ceder en kaneel. Glad en zijdezacht met een weelderige textuur. De fijne tannines geven structuur en een sublieme en lange afdronk.
 
Food pairing
Deze port is heerlijk bij foie gras, blauwgeaderde kaassoorten (Gorgonzola, Roquefort), ook bij heel romige kazen of als dessertwijn
 
Druiven: 45% Touriga Nacional, 40% Touriga Franca en 15% Tinta Barroca
de druiven worden met de voeten verpletterd in de wijnpers. Het fermentatieproces van de druiven duurt ongeveer vier tot vijf dagen. De gisting wordt gestopt door de toevoeging van 20% spiritus. Soutirage, is het proces waarbij wijn van de ene container naar de andere wordt verplaatst met behulp van zwaartekracht in plaats van een pomp. Het ondergaat geen enkele hitte of koude behandeling, noch filtratie. De Pprt rijpt 24 maanden in grote eiken-, kastanje- of mahoniehouten vaten. en wordt twee jaar na de oogst (1997) gebotteld.
 
Ondanks 'hete grond'-effecten op de meeste blootgestelde wijngaarden tijdens de eerste twee weken van juli, hadden wijngaarden een goede vegetatieve cyclus en waren ze redelijk goed gerijpt. In september zorgden voldoende waterreserves voor rijpe, verse en perfecte druiven. Na de oogst, rekening houdend met het koelere weer, vond de fermentatie plaats onder uitstekende omstandigheden. Het lijdt geen twijfel dat kwantiteit en kwaliteit in 1995 een winning team was
  
Alcoholgehalte
19,5 %
 
Bewaren en serveren
De wijn moet twee uur voor het serveren worden geopend en gedecanteerd
Servenren tussen 18º tot 22ºC. Voor opslag moet de fles horizontaal op een koele, donkere plaats worden neergelegd.

Critics & Awards
92/100 - Falstaff Magazin Tasted: Dec 2014
 
Tags: Ramos Pinto - Douro
Powered by EasyWebshop