Vinho Verde - Anselmo Mendes

Het werk van Anselmo Mendes wordt erkend in Portugal en in het buitenland, niet alleen voor de voortreffelijkheid van de wijnen die hij produceert, maar ook voor de verrassende en consistente manier waarop hij innoveert. De vergisting van Alvarinho-druiven in houten vaten of het gebruik van traditionele vinificatietechnieken, zoals gisting op schillen, zijn slechts enkele van de methoden die deze wijnen onderscheiden in de wereld van witte wijnen.

anselmo-mendes   De originele uitdrukking van een passie die is geworteld in het verleden en uitgekristalliseerd door een lange ervaring en knowhow 

Anselmo Mendes concentreert zich op de variëteiten Alvarinho, Loureiro en Avesso en produceert serene witte wijnen die al verschillende prijzen en onderscheidingen hebben gewonnen en het vertrouwen hebben verdiend bij de meest veeleisende critici en wijnliefhebbers over de hele wereld. 
 
Anselmo Mendes werd geboren in Monção en volgde de traditie van zijn familie. Van generatie op generatie wijdden zij hun leven aan landbouw en wijn. De passie voor het werken op het land bracht hem naar het 'Instituto Superior de Agronomia' (Instituut voor Landbouwkunde) in Lissabon, waar hij in 1987 afstudeerde. Tijdens zijn studie groeide zijn interesse in wijn.
 
Anselmo is een zeer veelzijdig wijnmaker. Hij adviseert diverse Quinta's in de Vinho Verde regio op het gebied van de productie van verschillende wijnen, zoals: Casa de Vila Verde, PROVAM, Quintas de Melgaço, Casa de Cello, Quinta do Ameal, Quinta de Lourosa en Touquinheiras. In de Douro draagt Anselmo Mendes met zijn talent en know-how bij aan de prestige van de belangrijke merken alsmede van Quinta's. In Dão is hij de wijnmaker van Pedro Paraíso en in Alentejo is hij als wijnmaker verantwoordelijk voor alle Vale de Joana wijnen.


free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Herfstproeverij : 15-okt-2023
Meer info hier

15-10-2023-wijn-degustatie-aarschot-2023
  
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  
Webshop gemaakt met EasyWebshop