De kans is groot dat je nog nooit hebt gehoord van een van de druiven die in deze Portugese witte wijn worden gebruikt, maar deze blend van Gouveio-, Roupeiro- en Rabigato-druiven is zeker het ontdekken waard. Bleek citroen van kleur. Deze verleidelijke blend maakt een zeer moderne wijn, met een heldere, frisse smaak. Aroma's van citrus en elegante tonen van oranjebloesem met levendige tonen en een opvallende mineraliteit. De afdronk is boeiend, fris en persistent.
Food pairing
Lekker als aperitief bij een salade van geitenkaas, zalm risotto of gegrilde vis of sardines
Deze wijn past wonderbaarlijk bij het gerecht: Courgettes en tomaten met feta (Puur Eten - Pascale Naessens - Uitgeverij Lannoo)
Druiven: 40% Viosinho, 30% Gouveio, 30% Rabigato
alcoholische gisting in roestvrijstalen vaten met gecontroleerde temperaturen van 14 °C over een periode van 30 dagen. 85% rijpt gedurende 3 maanden in roestvrijstalen vaten, 15% van de partij werd gefermenteerd en gerijpt in gebruikte Franse eiken vaten met batonage gedurende 3 maanden
2021 zal herinnerd worden om zijn frisheid en elegantie. In een jaar waarin bijzonder onstabiele weersomstandigheden zowel in de wijngaard als in de wijnmakerij voor uitdagingen zorgden, vergde het een grote dosis nauwgezette planning, periodieke monitoring en aanpassingsvermogen om het niveau van uitmuntendheid te bereiken dat uiteindelijk werd bereikt Na een koude winter met overvloedige regenval , begonnen de wijnstokken de groeicyclus met gezonde waterreserves. Door de milde temperaturen van knopuitbarsting tot veraison ondergingen de wijnstokken zeer weinig stress, waardoor de groeicyclus met ongeveer 15 dagen werd versneld ten opzichte van het vijfjarig gemiddelde. De oogst begon in de laatste week van augustus met warme, droge dagen en koude nachten. De eerste regens vielen op 1 en 2 september, toen de gemiddelde temperatuur daalde, en de oogst verliep soepel bij aangename temperaturen. Dit gedenkwaardige jaar heeft elegante, volle wijnen voortgebracht met een uitstekende frisheid, verfijnde fruitaroma's en zijdezachte tannines, wijnen met een uitstekend bewaarpotentieel op fles.
Alcoholgehalte
12%
pH: 3,27
Bewaren en serveren
Serveren bij 9 - 11 °C