Deze ruby portwijn is heerlijk zacht en fruitig, aroma's van kersen, pruimen, jam en chocolade
Voor de productie van port wordt gebruikgemaakt van mutage. Dit is een techniek waarbij door middel van toevoeging van extra alcohol het gistingsproces voortijdig gestopt wordt, waardoor niet alle suikers in alcohol omgezet worden
Food-Pairing
Drink deze jonge, fruitige port zo, op een koude winteravond, en licht gekoeld in de zomer. Heerlijk als aperitief of bij (desserts van) pure chocolade of kazen zoals Cheddar, Gouda & Brie
Druiven: Touriga franca, Tinta roriz, Touriga nacional, Tinta Barroca
Alcoholgehalte
19,88 %vol
pH: 3,64
Conserveren en serveren
Blijft tot enkele maanden (4 tot 6 maanden) na opening goed drinkbaar, mits je de fles steeds afsluit met de originele stopkurk en hem bewaart bij een constante temperatuur van zo'n 12 graden. Serveren op een temperatuur van 12-14°C
Critics & Awards
85/100 - CellarTracker (9 notes)
Technische Fiche