Nauwelijks bekend bij het grote publiek zijn de mousserende wijnen van Portugal. De beste exemplaren worden op de traditionele wijze gemaakt en komen uit de Dao regio, een regio die eerder bekend staat om zijn rode wijnen.
De granietbodem voor de wijngaarden van Quinta do Ribeiro Santo leveren uitstekende initiële voorwaarden voor inheemse druivenrassen zoals Malvasia Fina en Bical. Combinerend in abrikoos aroma en citrus tonen met een levendige zuurgraad.
Deze mousserende wijn is een ideale aperitief en betaalbaar alternatief voor zijn metgezel de Champagne.
Deze mousserende wijn uit de Dao is strogeel van kleur met groene appel aroma's en tropisch fruit. Heeft een goede citroenachtige zuurgraad, fijn belletjes en is elegant, fris en romig in de mond.
Food-Pairing
Heerlijk bij vis, gegrilde verse vis, wit vlees en als aperitief
Druiven: Arinto & Bical
Bewaren en serveren
Serveren : 8 -10 ºC
Alcoholgehalte
12 %vol
pH: 3,32
Critics & Awards
15,5/20 - Revista de Vinhos Tasted: 03-Jan-2013