Douro - Portal d'Azenha

Roland Heelen, één van de weinige Belgen die zelf portwijn maakt. Portal d'Azenha is vandaag een vaste waarde in het Portugese wijnlandschap. Toch kwam Vlaming Roland Heelen veeleer op een toevallige manier in Portugal terecht. 
 
'Ik werkte als directeur aankoop in een groot drankenbedrijf toen ik in de jaren tachtig voor het werk naar Portugal moest. Ik ontmoette hier een paar enthousiaste Portugezen, en met één van hen begon ik, louter voor het plezier, portwijn te maken. Het domein beslaat 60 hectare en de ondergrond van voornamelijk leisteen resulteert in schitterende minerale wijnen. De productie is laag, gezien de relatief arme bodem. Doch de kwaliteit van de druiven vaart er alleen maar wel bij. Overdag nemen de stenen de zonnewarmte op, zodat de ondergrond 's nachts niet al te sterk afkoelt en de temperatuur min of meer constant blijft. Roland vergelijk 'zijn' terroir graag met dat van de Bourgogne. Het bewijs is er, want bij blind-proeverijen met de beste witte bourgognes doen de wijnen van Portal d'Azenha het keer op keer bijzonder goed.

Roland is de zaakvoerder van Portal d'Azenha, maar op het wijndomein gebeurt alles in onderaanneming. Teamwork en passie staat borg voor de beste kwaliteit en dat proef je 
 

free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Voorjaarsproeverij : 19-mei-24
lentedegustatie-portevinho-crop
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  
Webshop gemaakt met EasyWebshop