Douro - Quinta do Poeira

quinta-do-poeira-jorge
  Jorge Moreira is één van de grote wijnbouwers van de nog jonge wijnscène in Portugal. Hij heeft naam gemaakt als een drijvende kracht achter de wijnen van de legendarische Quinta de la Rosa, die hij met superieure kwaliteit katapulteerde in de hitlijsten van Portugal

Op zijn eigen wijnhuis, Poeira, wiens labels een cultstatus genieten, produceert hij enkele van de meest verbazingwekkende witte en rode wijnen van Portugal, die internationale bekendheid en erkenning krijgen.
 
7,5 hectare oude wijnstokken en 1,5 hectare jonge wijnstokken staan hier op een spectaculair steile hellende terrasvormige op de noorderhelling, die bijna 600 meter naar de vallei valt. Tussen de lagere en de bovenste percelen is er een verschil in rijpheid van ongeveer drie weken. Dit 'spanningsveld' van temperaturen is één van de geheimen van de indrukwekkende kwaliteiten van Poeira. Trouwens, "Poeira" betekent "stof" in het Portugees, en het is hier stoffig in de zomer. Dat is de reden waarom Jorge zijn wijnstokken vlug begon te planten en zeer snel overging op biologische landbouw. Wind- en watererosie vormen een groot probleem in de hete riviervallei. Tegenwoordig is hij biodynamisch gecertificeerd en is het stof op zijn winderige noorderhelling gaan liggen. De jaarlijks wisselende stofdoek en stofzuigerslang sieren nog steeds zijn geweldige wijnen, ze zijn uiteindelijk een handelsmerk geworden. 
 
stofdoek    stofzuigerslang

free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Voorjaarsproeverij : 19-mei-24
Herfstdegustatie  15-okt-23
Meer info hier

15-10-2023-wijn-degustatie-aarschot-2023
  
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  
Webshop gemaakt met EasyWebshop