Druiven : Touriga Nacional, Jaen, Alfrocheiro, Tinta Pinheira
Gefermenteerd in roestvrijstalen tanks, met een lange maceratieperiode maar geen overmatige extractie.
Ondanks een regenachtige start van het jaar, was de zomer heet en vrij droog, waardoor de druiven mooi konden rijpen, wat ons fruit van veelbelovende kwaliteit opleverde. Na een preventieve behandeling van de wijnstokken begonnen we op 3 september met de oogst van de witte wijndruiven en sloten we de oogst af met de laatste rode druiven op 10 oktober. Ondanks de eerder genoemde verminderde opbrengsten, hebben we druiven van meestal opmerkelijke kwaliteit verkregen, waarbij de wijnen een evenwichtige zuurgraad en iets hogere alcoholgehaltes vertonen. De wijn werd gefermenteerd in roestvrijstalen tanks, met een langere maceratieperiode en zeer weinig extractie. Na het voltooien van het alcoholische fermentatieproces, werd de wijn gerijpt in cementtanks en uiteindelijk ongefilterd gebotteld.
Bewaren en serveren
Lichtjes gekoeld serveren op 15-16°C
Alcoholgehalte
12,8 %vol