Douro - Luis Seabra Vinhos

In 2012 stopte Luis Seabra met de prestigieuze functie als wijnmaker bij Niepoort om er zelf voor te gaan. Hij legt uit: "Na zoveel jaar te hebben gedaan waar ik van hou voor anderen, denk ik dat men tot de vraag komt, van waarom het niet voor jezelf doet."
De filosofie bij Luis Seabra Vinhos is ingekapseld in de merknaam CRU, wat rauw betekent. Het doel van Seabra is om wijnen te maken "die echt vertellen waar ze vandaan komen, wijn uit specifieke wijngaarden met minimale tussenkomst, wijnen die waarachtig en eerlijk zijn, rauw en puur .... Terug naar de basis. "
"Back to basics" heeft een heel specifieke weerklank voor de Britten. Het was de campagneslogan om de voormalige Britse premier John Major te achtervolgen in de jaren negentig, toen een reeks schandalen de Tory-partij voor opschudding zorgde.

Wat betekent het eigenlijk voor Seabra?
Hij vertelt: "het enige dat in de wijnen wordt gebruikt, is zwavel [een antioxidant en antimicrobieel middel]" en, zelfs dan, in kleine hoeveelheden, net genoeg om de wijnen op het juiste spoor te houden." Hij voegt eraan toe: "Ik kies er ook voor om meer zuurstof in het sap van de jonge wijnen te behouden, zodat ze zich in alle opzichten kunnen stabiliseren en beter in de fles kunnen rijpen. "De impact van deze minimale interventiebenadering is duidelijk zichtbaar in Seabra's textuurrijke, funky wijnen - eerder een licht nootachtig dan een fruitig smaakprofiel - van zijn witte wijnen in het bijzonder.


free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Herfstproeverij : 15-okt-2023
Meer info hier

15-10-2023-wijn-degustatie-aarschot-2023
  
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  
Webshop gemaakt met EasyWebshop