Een Colheita Port is een Tawny Port uit een enkele oogst en heeft minimum 7 jaar in Franse eiken vaten van ongeveer 550 liter doorgebracht.
Colheita portwijn vertegenwoordigt minder dan 1% van de totale jaarlijkse productie van porto. Net als Vintage, is een Colheita port alleen vrijgegeven wanneer aan de beste voorwaarden wordt voldaan en na goedkeuring van het IDVP (Instituto dos Vinhos do Douro e do Porto).
Food-pairing
Heerlijk bij licht gezoete desserts zoals bvb crème brûlée, gedroogde vruchten en als aperitief
Druiven: -
Alcoholgehalte
20%
Bewaren en serveren
Kan direct gedronken worden en moet niet gedecanteerd worden.
Horizontaal bewaren aan een constante temperatuur van 15°C.
Serveren tussen 14-17°C. Kan na opening nog 6 tot 8 weken bewaard worden.
Critics & Awards
96/100 - Wine Enthusiast
Tasted: 04-Jan-2016
95/100 - Robert Parker The Wine Advocate Tasted: 01-Mar-2016
94/100 - Wine Spectator
Tasted: 31-Aug-2016
17,5/20 - Jancis Robinson Tasted: 01-May-2015
Silver - The TEXSOM International Wine Awards, 2016