Vanwege de zoete stijl is dit de ideale wijn voor de beginnende madeira amateur, de wijn is medium zoet en aromatisch met een mooie balans tussen zoet en zuur. Aroma’s van gedroogd fruit, pruimen, chocolade, toffee, vanille, nootachtig, rozijnachtig fruit, karamel bij oudere jaren.Een prijswinner en interessante belegging
Food-pairing
Kazen zoals blauwe kazen, Stilton, Gruyere, manchego, & Emmenthal. Gedroogde vruchten. Crème Brulee, caramel desserts op basis van appels, abrikozen, pecannoten, kersen, amandelen, hazelnoten, gedroogde vijgen & vanille-ijs desserten. De uitstekende metgezel bij een pijp, sigaar of aromatische tabak.
Druiven
: Tinta Negra
Druiven worden ontdaan van alle steeltjes, geplet en geperst. Temperatuurgecontroleerde gisting en onderbreking door toevoeging van wijnalcohol 96° na 2-3 dagen.
Alcoholgehalte
19%
Bewaren en serveren
Bewaar een Madeira wijn altijd rechtop staand.
De zuren van Madeira zijn zo sterk, dat zij de kurk aantasten als de fles liggend liggend bewaard wordt
Serveren : 18°C
Madeira is een wijn die meerdere jaren in een oxidatieve omgeving rijpte, en komt daarna bij de botteling in een reductieve omgeving. Het is dan ook nuttig de flessen enkele uren op voorhand te openen. De flessen kunnen daarna nog bijna onbeperkt bewaard blijven, daar de lucht geen invloed meer heeft op madeirawijnen. Het is zelfs zo dat de wijn na maanden – als er nog rest – beter smaakt dan bij het openen van de fles
Critics & Awards
Grand Gold - Mundus Vini Tasted 2021