Boeket met zoete tonen, hazelnoten, sultanarozijnen, melasse, donkere chocolade, gepolijst hout, bruine suiker en een lichte menthol. Viskeuze en plakkerige smaak maar zeer in balans door de fijne en frisse zuren gevolgd door een lange, frisse en elegante afdronk.
Food-pairing
Het is een uitstekende aanvulling op gebak, fruit, chocolade, pralines, harde kazen, ijs-, caramel- & koffie desserten.
Druiven: Malvasia Cândida
was de eerste druivensoort die in de tweede helft van de 15e eeuw op het eiland Madeira werd aangeplant. Geïntroduceerd in Fajã dos Padres door de jezuïetenpriesters, werd de wijn die op dat terrein werd geproduceerd al snel de meest gewilde madeirawijn.
Van 1993 tot 2013 werd deze wijn gerijpt in het familiemagazijn van Fajã dos Padres volgens de canteiro-methode. Als gevolg hiervan onderging het door de jaren heen een continue en hoge concentratie. Van 2014 tot 2019 rijpte het vervolgens in ons magazijn, blootgesteld aan lagere temperaturen, wat een uitgebalanceerde, soepele en frisse wijn voortbracht. In oktober 2019 werden 426 eenheden gebotteld, allemaal individueel genummerd.
Alcoholgehalte
19,13%vol
pH: 3,31
Bewaren en serveren
Bewaar een Madeira wijn altijd rechtop staand.
De zuren van Madeira zijn zo sterk, dat zij de kurk aantasten als de fles liggend liggend bewaard wordt
Serveren : 18°C
Madeira is een wijn die meerdere jaren in een oxidatieve omgeving rijpte, en komt daarna bij de botteling in een reductieve omgeving. Het is dan ook nuttig de flessen enkele uren op voorhand te openen. De flessen kunnen daarna nog bijna onbeperkt bewaard blijven, daar de lucht geen invloed meer heeft op madeirawijnen. Het is zelfs zo dat de wijn na maanden – als er nog rest – beter smaakt dan bij het openen van de fles.
Critics & Awards
93/100 - The Wine Advocate Robert Parker