Magisch complexe aroma's van ahornsiroop, geroosterde pecannoten, dadels, pruimen, bergamot, gemberkoekjes, espresso, warme bitumen-wegen. Ongelooflijke diepte in de mond, de aroma's zijn zoet, maar de smaakindruk is droog en vol, aangevuld met vanille, mokka, praline, gekarameliseerde citrus, aardse paranoten en vijgen. Een prachtig pittig tegenwicht dat ongelooflijk de eetlust opwekt. De afdronk is bijna trance-inducerend met een minuten-lange afdronk die de mond vult en bijna nooit vervaagt.
Food-pairing
Kazen zoals blauwe kazen, Stilton, Gruyere, manchego, & Emmenthal. Gedroogde vruchten.
Crème Brulee, caramel desserts op basis van appels, abrikozen, pecannoten, kersen, amandelen, hazelnoten, gedroogde vijgen & vanille-ijs desserten.
De uitstekende metgezel bij een pijp, sigaar of aromatische tabak.
Druiven
: 100% Boal
Alcoholgehalte
20%
Bewaren en serveren
Bewaar een Madeira wijn altijd rechtop staand.
De zuren van Madeira zijn zo sterk, dat zij de kurk aantasten als de fles liggend liggend bewaard wordt
Serveren : 18°C
Madeira is een wijn die meerdere jaren in een oxidatieve omgeving rijpte, en komt daarna bij de botteling in een reductieve omgeving. Het is dan ook nuttig de flessen enkele uren op voorhand te openen. De flessen kunnen daarna nog bijna onbeperkt bewaard blijven, daar de lucht geen invloed meer heeft op madeirawijnen. Het is zelfs zo dat de wijn na maanden – als er nog rest – beter smaakt dan bij het openen van de fles
Critics & Awards
Gold - ISWC 2019 - 95/100