Food pairing
De veelzijdigheid kent geen grenzen. Deze LBV is overheerlijk bij chocolade desserts, vooral als er donkere en bittere chocolade wordt gebruikt, foie gras, subliem bij kazen zoals Roquefort & Gorgonzola alsook Portugese kazen. Superieur bij kaastaart en hoofdgerechten met filet mignon (superieur stukje rundsvlees) of een kalfsvleesschotel met bearnaise saus
Druiven : 30% Tinta Franca, 30% Tinta Roriz, 25% Toruiga Nacional, 15% Tinta Barroca
De druiven voor de productie van deze LBV 2015 port werden ontsteeld, geplet en ondergingen een zorgvuldige schilmaceratie om de nodige rijkdom, body en fruitigheid te verkrijgen die nodig zijn voor een Vintage Port. De fermentatie vond plaats in vaten met constante overpompen tijdens fermentatie. De temperatuur werd constant gemonitord en gehandhaafd tussen 28 en 30 °C, totdat de gewenste Baumé was bereikt. In dit stadium werd druivenbrandewijn toegevoegd. De wijn werd gerijpt in houten vaten van vier tot zes jaar oud
Bewaren en serveren
Horizontaal bewaren aan een constante temperatuur van 12°C.
Serveren 18°C. Na opening nog een maand houdbaar
Een late bottled vintage port wordt veel langer op houten vaten gerijpt dan een vintage port. Namelijk tussen de 4 en 6 jaar en is daarom ook veel verder in het rijpingsproces. De LBV's kunnen dan ook direct worden gedronken. LBV port heeft slechts een klein beetje sediment in de fles omdat ze reeds gefilterd worden. Vintage port moet binnen 2 dagen opgedronken worden, LBV daarentegen is heel goed een maand houdbaar nadat de fles geopend is. Daarom heeft een LBV fles vaak een korte kurk met dop die je na opening weer kunt sluiten. Er zijn ook een aantal LBV ports met een lange kurk. Deze zijn beter lange tijd te bewaren in een kelder of wijnbewaarkast en kunnen wat meer sediment bevatten.
Alcoholgehalte
20%