Deze Cadão Vintage Port 2016, presenteert klassieke aroma's van een jonge en frisse Vintage, met intense tonen van rijp wild fruit, zeer aromatisch en gesloten. Goed gestructureerd om jarenlang in de kelder te kunnen bewaren.
Food pairing
Ideaal na de maaltijd. Gaat heel goed met sterke kazen zoals, Stilton, Gorgonzola, Roquefort, blauwe kazen & Portugese Serra (Portugese schapenkaas). Het kan ook worden geserveerd met fruit of chocolade desserts, en past uitstekend bij een goeie sigaar.
Druiven: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Francisca, Tinta Barroca, Souzão, Tinto Cão, Tinta Amarela
Alcoholgehalte
19,5 %
Bewaren en serveren
Horizontaal bewaren, op een constante temperatuur weg van intense direct licht. Gezien deze wijn nog rijpt op de fles kan er met de tijd sediment gevormd worden, waardoor men de wijn moet decanteren voor het consumeren.
Na het decanteren zal de wijn snel zijn hoogtepunt bereiken en wordt deze best geconsumeerd in de loop van de dag.
Drinken tussen 16º C - 18º C.
Critics & Awards