Deze elegante rode wijn, gerijpt in eiken vaten, heeft een goede structuur, die de gulle fruitige aroma's combineren van de gebruikte druivenrassen die deze wijn een hardnekkige en complexe smaak geven. Excellence, kwaliteit en individualiteit en dat allemaal in een zeer unieke stijl maakt van deze wijn het vlaggenschip voor wat Alentejo te bieden heeft. Het zijn deze kenmerken die de consument keer op keer veroveren tot een trouwe, loyale consument van de wijnen van dit wijnhuis. Voor de liefhebbers van Côtes du Rhône, Syrah
Eerste productie van deze wijn was in 1986.
Deze wijnen verwijzen naar de kartuizer monniken die, sinds 1598, een eenzaam leven van gebed leiden in het klooster van Santa Maria Scala Coeli, in Evora, in het hart van de Alentejo. Het klooster is het enige van de kartuizer orde in Portugal en werd opgericht in 1587. Het herbergt elf monniken die alle dagen in afzondering verblijven behalve op zondag want dan maken ze een wandeling door de wijngaarden in de directe omgeving. De orde telde anno 2006 ongeveer 370 monniken en 75 monialen. Het moederhuis van de kartuizerorde is de Grande Chartreuse in de omgeving van Grenoble. Verder heeft de orde 24 kloosters verspreid over drie continenten.
Food pairing
De perfecte wijn bij rood in de oven gebakken of gegrild vlees en wildgerechten
Geproduceerd van de druivensoorten Aragonez, Trincadeira, Alicante Bouschet en Castelão, geplant in de wijngaarden van de Eugénio de Almeida Foundation. Wanneer de druiven de ideale rijpingstoestand bereiken, worden ze geoogst en naar de kelder getransporteerd, waar het technologische proces begint met een totale ontsteling en lichte kneuzing van de druiven. Vervolgens worden de druiven afzonderlijk gefermenteerd, in roestvrijstalen vaten, bij een temperatuur van 27ºC, gevolgd door langdurige maceratie. 12 maanden gerijpt in Franse eiken vaten en 12 maanden op fles.
Alcoholgehalte
14,5%
pH: 3,71
Bewaren en serveren
Serveren bij 16-18°C
Te drinken vanaf 2021. Kan 8 tot 10 jaar na oogstjaar gedronken worden.