De wijntraditie in de regio Évora gaat terug tot onheuglijke tijden. Het handvest dat D. Manuel I in 1501 aan de stad verleende, getuigt hiervan. Adega Cartuxa combineert de smaak van de geschiedenis met de unieke kunst van deze wijn, in een suggestieve editie van de Foral. Deze wijn is gemaakt van de variëteiten Trincadeira, Alicante Bouschet en Aragonez, gerijpt in nieuwe Franse eikenhouten vaten. Zeer fruitig, heeft een grote concentratie en uitbundigheid, typisch voor zijn jeugd. Het werd voor het eerst geproduceerd in 2000.
Food pairing
De perfecte wijn bij rood in de oven gebakken of gegrild vlees en wildgerechten
Druiven: Aragonez, Alicante Bouschet, Trincadeira
Druiven worden geteeld op granietbodems in de wijngaarden van Fundação Eugénio de Almeida. De druiven worden gefermenteerd in roestvrijstalen inox vaten met temperatuurregeling en ondergaan vervolgens maceratie na de fermentatie voordat ze 12 maanden rijpen in een mix van Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten. Na het bottelen wordt de wijn 4 maanden bewaard voordat hij wordt vrijgegeven.