Herbeleef en ervaar de traditie van het produceren van wijnen in kleipotten (amphora). Het proces gaat terug naar het oude Rome, toen elk huis zijn eigen wijnproductie had.
Gevinifieerd volgens eeuwenoude gebruiken. Een stille wijn met een diep robijnrode kleur, een intens aroma met duidelijke tonen van zwart fruit compote, steenfruit, en tonen van cacao. Elegant in de mond met zachte tannines, levendige zuurgraad, alles perfect in balans.
De lente had lagere temperaturen en een hogere luchtvochtigheid dan in voorgaande jaren - deze klimatologische omstandigheden zijn de voedingsbodem voor schimmelziekten in wijngaarden die veel zorg in de wijngaard vragen. Ondanks de hitte die vanaf juli begon, begon de oogst 10 dagen vroeger dan de normale datum. Zelfs met hoge temperaturen gedurende de hele oogst, was de uiteindelijke kwaliteit van de druiven uitstekend, met consistente suikerniveaus en een iets onder het gemiddelde zuurgraad
Food pairing
Uitstekende wijn voor bij stevige maaltijden met rood gegrild of gebraden vlees en kaassschotels.
Heerlijk bij wilde asperges, patrijs, varkenskarbonade en gekookte kikkererwten.
Druiven: Trincadeira, Aragonez, Castelão
& Moreto
60 jaar oude wijnranken. Natuurlijke gisting in kleipotten. Verlengde maceratie gevolgd door malolactische gisting
Alcoholgehalte
14%
Bewaren en serveren
16-18°C
Critics & Awards
Eén van de 10 beste Portugese wijnen uit het laatste decennium volgens Jancis Robinson