Food pairing
De perfecte wijn bij gebraad & steak. Verrukkelijk lekker met volgende typische Portugese gerechten, "Polvo à Lagareiro" - Octopustentakels in gebakken aardappelen met olijfolie en knoflook, of kikkererwtenstoofpotje met groene munt.
Druiven: 35% Trincadeira 27% Alfrocheiro 21% Alicante Bouschet 17% Aragonez
Van Aldeia de Cima Reserva Tinto heeft 21% gerijpt in Frans eiken vaten gedurende een periode van 12 maanden, 39% is 6 maanden gerijpt in Amphora vaten van 550 liter, zoals de eerste wijn die in Alentejo werd geproduceerd. De rest is 4 maanden gerijpt in het aardewerk genaamd Tinaja.
Alcoholgehalte
14,1 %
Bewaren en serveren
1 uur op voorhand openen om te laten ademen. Serveren bij 16-18 °C
Vanaf nu tot minstens 7 jaar na oogstjaar te drinken
90/100 - The Wine Advocate Robert Parker 2021
90/100 - Wine Spectator 2021
17,5/20 - Vinhos Grandes Escolhas 2021
17/20 - Revista de Vinhos 2021