Een rode wijn met een enorme aromatische impact, complex en wild, met tonen van bessen, mos en eucalyptus
Luis omschrijft zichzelf als een 'vrije' wijnmaker. Hij gelooft dat het feit dat hij een opleiding tot chemisch ingenieur en geen oenoloog heeft gevolgd, hem een ander perspectief op het maken van wijn heeft gegeven. Zijn filosofie is een huwelijk tussen de ouderwetse stijl, zijn Latijnse roots en zijn waardering voor een meer Angelsaksische stijlvisie. Oh, en hij is ook een pragmaticus! Filipa, de dochter van Pato, ook een geschoolde chemisch ingenieur, is niet alleen in de voetsporen van haar vader gevolgd, ze is een innovator zoals haar vader met een soortgelijke neiging om grenzen te verleggen. Een ding dat vader en dochter ook delen, is een verlangen om wijnen zo natuurlijk mogelijk te maken.
Food-Pairing
past perfect bij (gegrilde) rood vleesgerechten, groot wild
- en eendgerechten
Druiven : Baga (100%)
Van een wijngaard die in 2004 werd gerooid, omdat deze meer dan 80 jaar heeft in ongebruik was en niet werdonderhouden
De oogst van 2001 was de laatste van deze oude wijngaard. Daarna werd de wijngaard heraangeplant met uitsluitend Baga
Alcoholgehalte
13 %vol
Conserveren en serveren
Bewaren op een koele plaats (12°C). Kan tot 20 jaar na oogstjaar gedronken worden
Serveren bij 14 - 16 °C. Enkele uren decanteren alvorens te serveren
Critics & Awards