Geen enkele andere wijnmaker aan de Douro is zo gevoelig voor tannines als Jorge; geen wonder dat hij herhaaldelijk werd uitgeroepen tot de beste wijnmaker in Portugal en zijn wijnen krijgen regelmatig eersteklas beoordelingen.
Samen met Meao, Dona Maria en Manoella zeker behoort deze wijn tot de top van de Douro. Zure kersen en rode aalbessen zijn het kenmerk. Overweldigende, bijna overweldigende neus van rood fruit, plus rijke zwarte kersen, weelderige bosbessen en chocoladesoufflé. In de mond dicht, weelderig, voluptueus aromatisch, maar tegelijkertijd een finesse van de extra klasse. Californië met Bourgondië en Cabernet Franc uit de Loire. Plus iets exotisch, sinaasappelschil met rijke sleedoorn en zure kersen eronder, passievrucht, mango en grapefruit. De rijke zwarte kers contrasteert met bosbes, chocolade, aarde en zwarte bes, de balans vol opwinding is vrijwel perfect. Is dat niet meer Pomerol dan Bourgogne? De blauwe bessen verliezen dan hun dominantie en zwarte kersen nemen het over in een lekker ongezoete vorm. De aanvankelijke smaak wordt duidelijk bepaald door de strakke structuur, waaronder je de droge grond van de wijngaard proeft. De diepte ervan is bedwelmend, maar het kost tijd om het te ontdekken. Heldere randen, frisheid, finesse en fruit, harmonie in perfectie. De complexiteit maakt het een van de echt geweldige wijnen, of het nu op de Douro is of waar ook ter wereld. Dit is ongelooflijk complex en gelaagd. De mond is in de afdronk volledig bedekt met explosieve aroma's, de proever staat voor een positieve schok. Zout en mineraliteit vervolledigen de dramatische afdronk van twee minuten, die culmineert in harmonie na nog een minuut ontspanning. Veel complexer dan de Poeira kan een wijn nauwelijks zijn.
De meest getalenteerde wijnmakers spreiden hun tentakels wijd uit. Sandra Tavares da Silva maakt de tafelwijn voor zowel Domini als Quinta do Vale Dona Maria en heeft haar eigen Pintas-label opgericht met haar man Jorge Serodio Borges die tot april 2004 wijn maakte op de Quinta de Passadouro van Dirk Niepoort. DNu een heel andere stijl van Douro, scherper dan de meeste, onder het label Poeria
Food pairing
Perfect bij allerlei soorten rood vlees, BBQ & wildgerechten
Druiven: Field blend
Vinificatie in lagares van graniet en zachte maceratie (de druiven worden met de voeten geplet). Rijpt 18 maanden op houten vaten (Franse eik, 228 liter, diverse tonneliers)
Alcoholgehalte
13,5%
Bewaren en serveren
Te drinken tot 16 jaar na oogstjaar. Serveren bij 16-17°C
Critics & Awards