Quinta das Maias werd in 1893 opgericht aan de voet van de Serra de Estrela (sterrenberg). De naam komt van de gele gaspeldoorn die op de hellingen van de berg groeien en die 'Maya (mei) genoemd worden. De 15 hectare wijngaarden bestaan uit verschillende percelen en zijn allemaal biologisch. De grote hoogte geeft een mooie zuurgraad aan de wijn.
Rode wijnen uit de Dao moeten altijd een bepaalde sappigheid uit een combinatie van hoogte en granietbodems laten zien, Maias Tinto gaat die extra mijl in. Evenwichtig en fruitig van bramen en granaatappel gevolgd door een lange hartige afdronk, ideaal voor gebraden vlees, maar fris genoeg om in de zomer een beetje gekoeld te serveren. In het glas heerlijke knapperige vruchten in deze medium body wijn.
Als het om Portugese wijn gaat, vergelijken velen de stevige wijnen van Douro met Bordeaux, en de elegantere rode wijnen van Dão (waar deze wijn vandaan komt) met Bourgondië. Dit is waarschijnlijk correct, maar als het gaat om Quinta das Maias, met zijn grote hoogte en granietbodems, denk dan meer aan Beaujolais dan aan Côte d'Or.
Food-Pairing
Heerlijk bij pastagerechten en geroosterde of gerookte vleesgerechten, gehakt vlees, gegrild varkensvlees, hamburgers en andere hartige gerechten
Druiven: Jaen 40% (Mencia in Spanje), Touriga Nacional (30%), Alfrocheiro (15%), Tinta Amarela (10%)
Rijpt 6 maanden in 225 liter Franse eiken vaten
Bewaren en serveren
Serveren : 16 °C. Kan tot 8 jaar na oogstjaar gedronken worden
Alcoholgehalte
13,5 %vol
Critics & Awards
3,8/5 - Vivino (50 ratings)