Food pairing Kan gedronken worden als digestief bij koffie en chocolade. lekker bij fruittaartjes, crème brûlée, rijpe en blauwe kazen en een goede kop koffie met een sigaar.
Druiven : Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Barroca, Sousão, Tinta Cão
Druiven van een enkele oogst worden met de hand geplukt en vervoerd in kleine dozen en gevinifieerd volgens de traditionele methode voor port. Na een gedeeltelijke ontsteling worden de druiven te voet geplet in stenen tanks. De fermentatie van de most vindt plaats onder gecontroleerde temperatuur en wordt gestopt door toevoeging van cognac. Deze wijn, zoals hij wordt geproduceerd, heeft een groot bewaarpotentieel. Wijn van een enkele oogst, gerijpt in eikenhouten vaten voor een minimumperiode van 7 jaar. Het jaar van botteling staat vermeld op het achteretiket.
Bewaren en serveren
Serveren op kamertemperatuur. Kan na opening nog 10 tot 12 weken bewaard en gedronken worden.
Awards