Food pairing
Heerlijk bij carpaccio van heilbot, spaghetti alle vongole, mosseltjes met frites, tabouleh, kip fricassee, ceviche, salades en verse kaas zoals burrata
Druiven: Alvarinho, Avesso, Loureiro
Handmatige oogst, pneumatische persing van hele druiven. Koud decanteren van het wort gedurende 48 uur. Fermentatie bij gecontroleerde temperatuur (10-15ºC) gedurende 12 tot 15 dagen. In contact met de droesem, gedurende ongeveer 4 tot 6 maanden in een roestvrijstalen tank bij gecontroleerde temperatuur.
Het jaar begon met een relatief regenachtige winter en lente. Dit resulteerde in een jaar van hard werken in de wijngaard en lage productie. De zomer was koel in vergelijking met het gemiddelde en daardoor verliep de rijping van de druiven langzaam en evenwichtig. Op 8 september zijn we begonnen met oogsten, een week eerder dan normaal.
Alcoholgehalte
11%vol
pH: 3,23
Bewaren en serveren
Schenken op 10°C