Deze 2020 heeft hetzelfde sensationele parfum waar we de afgelopen paar jaar zo van hebben genoten. Perfect rijpe verse kersen, bloemige tonen van kersenbloesem, pioenrozen en rozenblaadjes, bergamot en een gehemelte dat een opgeheven, zijdeachtige gevoel en zoveel energie heeft. Elke slok is pure vreugde. Touriga Vai Nua betekent "Touriga gaat naakt"; een speelse knipoog naar het feit dat dit smakelijke nummer geen hout gezien heeft - een zeldzaamheid voor deze soort. Dit zal de manier waarop u denkt over Portugese rode wijnen veranderen. Donker en somber, maar toch verheven en fruitig is deze wijn een bloei van zwarte bessencompote, lavendel, garriguekruiden en venkel. Heel complex en gelaagd, niet de grote bombastische stijl die je zou verwachten. Een bewijs van de talenten van wijnmaker António Maçanita en zijn missie om de beste wijnen in de Alentejo te maken.
“Het aroma is heerlijk: zoete moerbei en braambes, maar ook diep bloemig met die mooie noot van bergamot en zelfs een vleugje pioenroos die ik zelden zie op Touriga. De dag na opening is hij nog aromatischer. Het aroma is zo heerlijk, ik aarzel om de wijn in mijn mond te stoppen omdat ik het aromatische genot wil laten duren. Een klasse wijn met een lange, donker fruitige afdronk.” JULIA HARDING MW, JANCISROBINSON.COM
Food pairing
Een verrukkelijke, veelzijdge wijn. Het weelderige fruitprofiel past heel goed bij geroosterd en gegrild vlees, maar het lage alcoholgehalte en het gebrek aan eiken tannine maken het prima inzetbaar voor lichtere gerechten zoals charcuterie en kaas, maar ook leuk met sterke smaken, zoals in Zuidoost-Aziatische gerechten.
Druiven: 100% Touriga Nacional
Duurzaam geteelde wijnstokken van gemiddeld 30 jaar oud. gepland in leisteenachtige rotsbodem op 300-400 m (984 -1.312 ft) hoogte. 30 dagen maceratie met spontane wilde gistfermentatie. Koud gestabiliseerd en gedurende 3 maanden op roestvrij staal opgeslagen. Ongezuiverd en ongefilterd gebotteld.
Alcoholgehalte
13 %vol
Bewaren en serveren
Serveren bij 16 °C
Vanaf nu tot minstens 6 jaar na oogstjaar te drinken