Deze wijn heeft een geconcentreerde donkerviolette kleur. Weelderige neus en warme tonen van rood fruit met hints van zoethout. In de mond is het evenwichtig met een goede zuurgraad en een uitgesproken fruitig en rond karakter. Stevige structuur met goede persistentie.
Herdade da Maroteira is een exclusieve wijnmakerij in Alentejo. De geschiedenis van de wijnmakerij gaat terug tot de 19e eeuw. Twee broers, John en Robert Reynolds, stopten in Porto tijdens hun reis naar Australië. Het tijdens de storm beschadigde schip moest worden gerepareerd. Terwijl het schip werd gerepareerd, werd een van de broers, Robert, verliefd op een Spaans meisje. Als gevolg hiervan besloot hij in Portugal te blijven terwijl John naar Australië reisde.
Nadat hij naar de regio Alentejo was verhuisd, verwierf Robert in enkele decennia 25 percelen. De meesten van hen hadden hun eigen wijngaarden en wijnmakerijen. 1940 hij was al de grootste landeigenaar en wijnproducent in de regio Alentejo. Na de dood van Robert verkocht zijn zoon Raphael eerst Quinta do Carmo en later vele andere wijnhuizen. Van de 25 grondposities zijn er momenteel nog maar drie over
Food pairing
De perfecte wijn met rood vlees en wildgerechten, maar vermijd pittig voedsel
Druiven: 100% Alicante Bouschet
Alcoholgehalte
15,5% vol
Bewaren en serveren
Te bewaren en te drinken tot 8 jaar na het oogstjaar
Serveren bij 16-18°C
Critics & Awards
4,7/5 - Vivino (161 ratings)