Food pairing
Ideaal bij lam of rundvleesgerechten in de oven
Druiven: 10% Touriga Franca, 45% Tinta Caiada (Parraleta), 45% Tinta Grossa (Tinta Barroca)
Handmatige oogst gevolgd door een nauwkeurige selectie van de druiven op de sorteertafel.
De fermentatie bij gecontroleerde temperatuur vond plaats in kleine roestvrijstalen wijnpersen. 10 maanden gerijpt in amforen van klei
Tinta Caiada is een veel mindere bekende druivensoort van Portuga, die je vooral in blends zal tegenkomen, al zijn er wel een paar wijnmakers die met deze druif een rijke kwaliteitswijn hebben gemaakt. Deze druivensoort wordt in Spanje Parraleta genoemd en wordt in Portugal en een aantal mediterrane landen aangesproken als Tinta Caida. De wijnen die van deze rode wijndruivensoort worden gemaakt, komen voornamelijk uit de regio Alentejo. Deze wijnen worden beschouwd als rijk en gedurfd.
Ook kom je deze rode wijndruivensoort ook tegen in de regio Douro, waar hij Tinta Lameira heet. Het belangrijkste gebruik van deze druif is voor het maken van portwijnen
Het belangrijkste gebruik van deze druivensoort met rode wijn, met name in de regio Douro, is bij de bereiding van geweldige portwijnen. Ze is niet één van de vijf druivensoorten die de voorkeur hebben voor het gebruik van portwijnen en daarom is de aanplant van deze rode wijndruivensoort relatief zeldzaam, zeker in vergelijking met de grotere favorieten zoals Tinta Roriz en Touriga Franca.
Alcoholgehalte
14%
pH: 3,86
Bewaren en serveren
Serveren bij 16-18°C