Food pairing
Perfect bij allerlei soorten vlees, gevogelte (eend of parelhoen), alsook de uitstekende metgezel van allerlei soorten kaas
Druiven: Touriga Franca 33%
, Tinta Barroca 27%, Tinta Roriz 7%, Tinta Amarela 6% & Touriga Nacional 27%
Roestvrijstalen tanks en Franse eiken vaten van 400 liter. Fermentatietemperatuur tussen 22ºC en 24ºC. Druiven afkomstig uit Quinta de Roriz (54%) & Quinta da Perdiz (46%)
De herfst was nat, met in november bijzonder zware regenval. Een koude, maar droge winter volgde. De lente had gemiddelde temperaturen en een lage luchtvochtigheid. Juni en juli waren erg warm, maar augustus was ongewoon mild, met koele nachten waarbij de temperatuur vaak daalde tot onder de 20 ° C, een positieve evolutie in de Douro-vallei. Als gevolg daarvan rijpten de druiven gelijkmatig
Alcoholgehalte
14,25 vol%
Bewaren en serveren
Decanteren een uur voor het opdienen
Serveren bij 16-18°C. Kan tot 9 jaar oogstjaar gedronken worden
Critics & Awards
3,8/5 - Vivino (48 ratings)