Quinta da Pellada wordt vandaag unaniem beschouwd als de grootste referentie in de Dão-regio en deze Estagio Prolongado is een heel bijzondere wijn in het portfolio van deze producent.
Samen met zijn dochter, Maria, cultiveert Alvaro Castro - één van Portugal's meest gerespecteerde wijnmakers - met veel zorg en respect, prachtige inheemse druivenrassen. waarmee hij elegante, fijne en evenwichtige wijnen weet te maken.
Naar deze oogst van 2015, de meest recente op de markt, werd er lang naar uitgekeken, want er was de nieuwsgierigheid om deze te vergelijken met de sensationele oogst van 2014. En ondanks dat de lat erg hoog lag, stelde hij niet teleur. De puurheid van het rode en wilde fruit domineert het aroma, ook licht floraal, goed ondersteund door de karakteristieke vegetale achtergrond van Pellada-wijnen. De mond is zacht, erg lekker, met fijne tannines, in een geheel van goede complexiteit en elegantie, met een fijne zuurgraad, zeer goed geproportioneerd en verfrissend in zijn geheel. Een wijn die altijd zal scoren.
Food-Pairing
Uitstekende metgezel van gebraden wild, met name eend of gans. Champignons en andere met umami beladen gerechten zijn ook prima paren.
Druiven: Touriga Nacional, Alfrocheiro Preto (Pé de rato), Jaen, Tinta Roriz
Deze wijn wordt 10 dagen koud geweekt, om de aromatische extractie te maximaliseren. Gisting in roestvrijstalen gistingsvaten op basis van wilde gist, vervolgens 18-24 maanden gerijpt in 2e en 3e jaar gebruikte groot formaat Franse eiken vaten. Geklaard en gefilterd, daarna nog eens 6 maanden in de fles bewaard voordat het wordt vrijgegeven.
Zoals de naam al deed vermoeden, rijpt deze wijn gedurende een lange periode in eikenhouten vaten, maar door de uitstekende kwaliteit van het fruit en het hout is de eik zeer goed geïntegreerd en overtreft het het heerlijke en overvloedige fruit niet.
Alcoholgehalte
13%
Conserveren en serveren
Serveren bij 16 à 18 ºC
Te drinken vanaf 2020 tem 2025
Silver - The TEXSOM International Wine Awards
3,9/5 - Vivino (259 ratings)