Tijdens het lange rijpingsproces zal de gerijpte Tawny Port een subtiele kleurverandering vertonen, waardoor een amberkleurige tint ontstaat, waardoor het jonge, rijke fruit in elegantie verandert, met een zijdezachte textuur en intense, zachte smaken die alleen de tijd kan bieden.
Crasto 20 Year Old Tawny Porto is amber van kleur en biedt een uitstekende aromacomplexiteit, met tonen van sinaasappelschil, honing, noten en licht jodium. Vol in de mond, met een soepele en frisse structuur. De afdronk is vol complexiteit, elegantie en doorzettingsvermogen
Food pairing
Deze port is heerlijk als aperitief. Verrukkelijk lekker met chocolade, desserts, noten en heerlijk bij oude kaas. bijvoorbeeld: chocolade mousse met gekonfijte sinaasappel bereid van chocolade van 60% cacaogehalte
Druiven: -
De druiven, afkomstig van Old Vines, worden in plastic dozen naar de wijnmakerij gebracht en ondergaan bij aankomst een strenge selectie. Bij aankomst in de wijnmakerij worden ze op een sorteertafel streng geïnspecteerd. De druiven met hun stengels worden vervolgens lichtjes geplet en overgebracht naar een traditionele stenen tank (“lagar”) waar ze met de voeten worden getreden. Hierna wordt de druivenspirit toegevoegd om de gisting te stoppen en de wijn te versterken. Rijping in Portugese eikenhouten vaten van 9000 liter.
Alcoholgehalte
20%
pH: 3,51
Bewaren en serveren
Store at a constant temperature of 12 °C.
Crasto 20 Year Old Tawny Porto should be served slightly chilled between 12 to 14ºC.
Te drinken vanaf nu tot en met 2043
Critics & Awards