Food pairing
Een heerlijke wijn ideaal bij alle soorten vlees, vooral gegrilde vleesgerechten.
Druiven: Tinta Roriz, Tinta Amarela, Touriga Franca, Tinta Barroca.
Druiven afkomstig van wijnstokken, tussen de 60 en 100 jaar oud met meer dan 35 verschillende druivensoorten
Een deel van de druiven worden met de voeten geplet in graniete, "lagares". De overige druiven fermenteren in roestvrijstalen vaten van 5 ton, met gecontroleerde temperatuur en periodieke machinale remontage gedurende 9 dagen. Na de malolactische gisting werden alle wijnen in Franse eikenhouten barriques bewaard, waar ze 18 maanden verbleven. 50% nieuwe vaten en 50% gebruikte vaten
Alcoholgehalte
14,5 %vol
pH: 3,74
Bewaren en serveren
Serveren bij 17 °C. Kan tot 20 jaar na oogstjaar gedronken worden
Critics & Awards
94/100 - Wine Enthusiast Tasted: Jan 2020
17/20 - Jancis Robinson Tasted: Apr 2019
93/100 - Wine Spectator
Tasted: Oct 2019
95/100 - Robert Parker The Wine Advocate Tasted: Aug 2018