Food pairing
Een heerlijke wijn die perfect past bij rood vlees, rosbief en gegrild vlees
Druiven: Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Roriz, Alicante Bouschet, Baga
Gelegen in de subregio van de Douro Superior, bevindt de Quinta Vale do Sabor zich in een van de meest bijzondere valleien van deze regio. Deze Quinta onderscheidt zich door de kronkeligheid van de rivier de Sabor, waar de vallei ingesloten is, en waar we druivensoorten hebben aangeplant zoals Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Roriz, Alicante Bouschet en Baga. Met wijnstokken tussen de 10 en 35 jaar oud, die wijnen met een grote concentratie produceren. Alle druiven worden met de hand geplukt, zorgvuldig geselecteerd op een sorteertafel en ontsteeld voordat ze de granieten lagares ingaan, in Quinta Vale do Sabor. Alle druiven worden met de voeten geplet in de lagares, waarna ze 7 of 10 dagen fermenteren bij gecontroleerde temperaturen tussen 22º en 27ºC, in roestvrijstalen inox vaten met handmatige overpomping. De wijn wordt vervolgens overgebracht naar tweede en derde gebruik Frans-eiken vaten van 225L waar de malolactische gisting plaatsvindt. Daarna rijpt hij 21 maanden in dezelfde eikenhouten vaten. De definitieve selectie en blending van de wijn gebeurt een maand voor het bottelen
Alcoholgehalte
14 %vol
pH: 3,74
Bewaren en serveren
2 à 3 u op voorhand openen om te laten ademen. Serveren bij 16-18 °C
Vanaf nu tot minstens 10 jaar na oogstjaar te drinken
Critics & Awards
17,5/20 - Grandes Escolhas Tasted: Nov 2020
Touriga Francesa (64%), Touriga Nacional, Tinta Roriz, Alicante Bouschet and Baga. Deep on the nose, serious and restrained, like the previous harvest, bringing ripe plum and intense vegetable note. With remarkable freshness in the mouth, it is elegant but edgy, with great breadth and persistence. A nice red set