Domino Colar Tinto, slechts 3.200 flessen werden er geproduceerd. De wijn valt op door zijn elegantie, laag alcoholgehalte en groots karakter. Heerlijke "knapperige" rode wijn, sappig en licht vanwege zijn zure structuur, met een zoute, gejodeerde toets.
Vitor is één van die geweldige jonge chef-koks van Portugal, en hij is zijn weg als restaurateur aan het maken zowel in Portugal als in het buitenland. Nadat hij dankzij Dirk Niepoort geboeid geraakte in het wijn maken, besloot hij de zaak in eigen hand te nemen, oa met zijn nieuwste creatie Colmeal wijnen in Castelo Rodrigo
Food pairing
De perfecte rode wijn bij rood vleesgerechten en zachte kazen
Druiven: Castelão
50% fermenteerde in inox vaten. De wijnstokken zijn gemiddeld 25 jaar oud en bevinden zich in prehistorische zandduinen op kliffen boven de Atlantische Oceaan, ten noorden van Lissabon. Ze zijn diep geworteld in een kleilaag van 2 tot 4 meter diep. De wijnen van Colares profiteren van unieke en duurzame ambachtelijke teeltpraktijken. De benaming is nu teruggebracht tot een paar hectare vanwege de progressieve verstedelijking, evenals de moeilijkheid om wijnen te produceren op dit uitzonderlijke terroir, al was het maar vanwege de wind.
Alcoholgehalte
11%
Bewaren en serveren
Te bewaren en te drinken tot 6 jaar na het vintage jaar
Serveren op 16-18°C
Critics & Awards