In het glas onthult deze witte port van Quinta do Noval aroma's van physalis, grapefruit, rozijnen, citroengras en papaya, aangevuld met andere fruitige nuances. De White Port Extra Dry van Quinta do Noval begint aangenaam aromatisch, fruitig en evenwichtig in de mond. In de afdronk bekoort deze witte wijn uit het wijnbouwgebied Douro & Porto met zijn mooie lengte. Er zijn weer hints van roze pompelmoes en fruitbrood.
Food-Pairing
Koel serveren als aperitief. Heerlijk bij vlierbloesemyoghurtijs met citroenmelisse of perzik- en passievruchtdessert.
Druiven: Malvasia Fina, Gouveio, Rabigato, Codega de Larinho
De krachtige White Port Extra Dry uit Portugal is een cuvée gemaakt van de druivensoorten Codega do Larinho, Gouveio, Malvasia Fina en Rabigato. Na de oogst gaan de druiven rechtstreeks naar het pershuis. Hier worden ze gesorteerd en zorgvuldig opengebroken. De fermentatiemethode is 50% met maceratie en 50% zonder meliculaire maceratie in gesloten roestvrijstalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur van 18ºC tot 20ºC. 60% rijpt in oude houten vaten en 40% in roestvrijstalen tanks en dat gedurende 2 tot 3 jaar
Alcoholgehalte
19,5%
Conserveren en serveren
Serveren op 8 - 10 ºC. Is nog 4 maand na opening houdbaar.
Je kunt de port nu drinken of gerust nog 2 jaar bewaren.
Critics & Awards