Verfijnd aroma van limoen, ananas, peer, natte steen, lichte vanille en zout.
Droog, hoge zuurgraad, medium alcohol, medium body, gemiddelde intensiteit, limoen, perzik, beetje ananas, beetje vanille in de lange afdronk.
Alexandre de Almeida, oprichter van de oudste hotelketen in Portugal met dezelfde naam, begon in 1917 met de productie van Buçaco wijnen toen hij zich realiseerde wat het concept van Hotelwijn betekende na vele bezoeken aan Europese hotels, waaronder die aan de Franse "Côte D'Azure".
Dit bracht hem op het idee om zijn eigen wijnmakerij te openen in het Buçaco Palace, en variëteiten te produceren die bekend zouden worden als de glorieuze "Buçaco-wijnen". In het begin van de 20e eeuw werd één van de meest interessante pagina's in Portugese wijn gecreëerd, de wijn die een benijdenswaardig icoon zou worden, maar die altijd opzettelijk buiten de schijnwerpers werd gehouden. De maker, Alexandre de Almeida, nam het concept over van het koppelen van luxe hotels aan een wijnmakerij met hun eigen wijn, geserveerd aan koningen, koninginnen en staatshoofden, zoals blijkt uit menu's, die trots worden bewaard in Hotel Palace Buçaco. Buçaco-wijnen waren precies dat: cultuurgoederen beperkt tot zeer beperkte kringen, de elite. Hun fantastische en nobele labels dragen tot op de dag van vandaag het symbool van de adel
Food-Pairing
Druiven:Bical, Maria Gomes, Encruzado
Sinds het begin, in 1917, wordt deze wijn gemaakt als een traditionele blend van twee regio's, Dão en Bairrada. De druiven worden apart gefermenteerd. De rijping duurt tot 12 maanden in 50% nieuwe 300L Franse vaten en 50% gebruikte vaten (2e jaar). De wijn wordt meestal 4 jaar na het bottelen vrijgegeven.