Een persoonlijk project van Filipa Pato en haar echtgenoot, om een wijn te maken die het volledige potentieel van het terroir van Óis do Bairro tot uitdrukking brengt. Dit dorp wordt sinds de 19e eeuw erkend om zijn uitzonderlijke capaciteit van witte wijnen te creëren.
Een meerlagige witte wijn met minerale aroma's en karakteristieke limoen-aroma's van de Arinto-druivensoort en een zekere romigheid gegeven door de Bical, elegant en vol van smaak en behoud van een goede zuurgraad, een dichtheid en structuur die kenmerkend zijn voor een grote witte wijn uit de grote kalksteenstreken.
Food-Pairing
Zeevruchten, vis, salades, wit-vlees gerechten
Handmatige oogst, 8 maanden fermentatie in vaten van 500l met temperatuurregeling onder 18ºC. Batonage twee keer per maand tot februari. Gebotteld in mei
Alcoholgehalte
12,5 %vol
Conserveren en serveren
Bewaren op een koele plaats (12°C)
Serveren 10 - 12°C. Kan tot 8 jaar na oogstjaar gedronken worden
Critics & Awards