Een geweldig, heerlijk lekkere witte wijn, diep-geel van kleur, ook enkele groene reflecties. In de neus onthult het een ongewone complexiteit, uitbundig aroma van wit steenfruit ondersteund door een uitgesproken mineraliteit en subtiele tonen van vanille.
In de mond fruitig, opmerkelijk volume, elegant, goed uitgebalanceerd, eindigend met een knapperige frisse afdronk. Een wijn met bewaarpotentieel. Top!
Food-Pairing
Past uitstekend bij gekruide delicatessen, delicatessen op basis van in de oven gebakken vis, gegrild wit vlees, stoofschotels en zachte kazen
Druiven
: 50% Arinto, 50% Rabigato
Totale ontsteling van de druiventrossen, gevolgd door een koude schilmaceratie van 8 uur. Zacht pneumatisch persen, gevolgd door fermentatie in licht geroosterde Franse eiken vaten, bij een gecontroleerde temperatuur van 15 °C. "Elevage" gedurende 9 maanden in dezelfde vaten (35% nieuwe eik), "sur lie" met "battonage" elke 15 dagen
Alcoholgehalte
13%
Conserveren en serveren
Serveren bij 10-12°C